19 de nov. 2013

... BALANÇ NEGATIU

L'estiu a l'hort prometia, sí! ... però el resultat no ha estat l'esperat... La primavera va ser perfecta, tot tirava i creixia la mar de bé... la primera collita va ser força bona (albergínia, tomàquets i enciams)... fins que es va torçar.
- collita primaveral -

El motiu? una barreja de factors, alguns errors nostres, i la mala baba de la naturalesa...

Analitzem-ho! Per una banda, la falta de temps per treballar a l'hort. Quan la terrassa o balcó està en una zona natural, amb jardins al voltant, s'hi ha d'estar molt a sobre, sobretot per detectar les plagues i fongs a temps. I malauradament, entre l'estrenada paternitat i unes vacances llargues fora de casa, no ens han permès dedicar-li més temps. Error nostre.


Per l'altra, la natura, que s'entesta en fer el seu curs... les bestioletes proliferen i s'adapten al medi i aquest estiu ens han tornat a guanyar. El pugó (que arriba a través de l'heura dels veïns) ha atacat les tomaqueres. L'aranya vermella, que tant mal ens va fer l'estiu passat, ha tornat per carregar-se la collita d'aquest any. I les poques pluges i la intensa calor no ens han ajudat gaire durant les setmanes que vam ser fora de vacances. Factors no controlables.

En fi, una mala temporada la té qualsevol. Amb aquest post, no vull, en cap cas, desanimar-vos. Ni molt menys! Només explicar-vos que, malgrat és relativament fàcil cuidar un hort i fer-lo productiu, no sempre pot sortir tot bé! Però de tot se n'aprèn, diuen! L'estiu que ve hi tornem!!!

2 comentaris:

 1. Hola!

  Nosaltres som nous. A principis de setembre vam començar a muntar l'hortet a les jardineres del terrat. Com que ja anàvem de cara a la tardor, de moment hi fem enciams, escaroles i cebes. Les tomaqueres s'han pansit, però ja era tard, quan les vam posar. I les mongeteres de moment han florit, però també és tard. No sabem si faran gran cosa... També vam sembrar maduixeres, a veure si a la primavera en podem collir. Ara segurament sembrarem raves a la jardinera de les tomaqueres, i potser en posarem una de nova per fer-hi pèsols.

  Anem provant. No sempre ens en sortim, però hi posem il·lusió...

  Salut!

  ResponElimina
 2. Hola!! Ens ha agradat força el teu blog i volem deixar-te l'enllaç al nostre projecte http://www.planetagarden.com on pots trobar consells i productes de qualitat pel teu Hort i Jardí. Salut i endavant!

  ResponElimina