Després de tenir-les 20 dies en remull amb l'aigua hem passat a adovar-les i ho hem fet amb dues receptes diferents:
Les dues tenen com a base l'aigua amb sal, un perfecte conservant. En un blog vaig trobar el truc per no passar-me i que quedessin salades i,... funciona. Consisteix en posar l'aigua en un bol i afegir-hi un ou cru. S'ha d'anar abocant sal i remenant fins que l'ou floti. En aquest moment haurem trobat la mesura de sal ideal. També és pot fer amb la proporció d'1 de sal per cada 7 d'aigua, tot i que no és tan fiable.
Un cop preparada l'aigua passem a preparar la conserva. En un pot de vidre afegim un grapat d'olives, a les que prèviament haurem fet un parell de talls a cada una (perquè agafin més gust i s'estovin més ràpid). Al damunt hi posem una mica de sajolida, farigola, romaní, llorer i all. Damunt tornem a posar olives i així anem fent fins que s'ompli el pot. L'altre recepta l'hem fet igual però canviant les herbes anteriors per pell de llimona i orenga. Així tindrem olives diferents.
Per afavorir la conservació hem posat un dit d'oli damunt de cada pot, així queda més segellat. Per últim i, ho he llegit però no comprovat, vull afegir que en tot aquest procés, la conserva no pot tocar ni les mans ni res metàl·lic. Per tant, la cullera de fusta és l'eina a utilitzar...
Aquest Nadal farem la prova de foc amb els familiars, a veure si tenen èxit o no les nostres olives!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada