29 de jul. 2012

NO TOT SÓN MALES NOTÍCIES

L'altre dia una amiga em va fer notar que, segons aquest blog, tenir un hort és molt difícil i tot són problemes. I me n'he adonat que té raó,que últimament explico la part negativa de l'hort: els fongs, els insectes i altres plagues que ataquen les hortalisses... però el que no és cert és que aquests "problemets" siguin el pa de cada dia. AL CONTRARI! Potser el què passa és que, després de quatre anys cultivant un hort, que surti un tomàquet ja no és una novetat, en canvi una eruga potser sí.

- tomàquets madurant -
Així que he decidit fer un post en positiu i us explicaré que, per primera vegada des que m'hi he posat, comptaré la producció de tomàquets per quilos i no per peces. Aquest any, vaig decidir comprar planter ecològic de tomaqueres enlloc de fer-lo jo de llavors i, no si aquesta n'és la clau però he collit més tomàquets que mai i, pel que es veu, menjarem tomàquets durant uns mesos més.

- explosió estival de maduixes -
Una altra bona notícia és la segona explosió de maduixes. Després d'una bona collita a la primavera les maduixeres han estat un parell de mesos descansant, sense cap flor no cap maduixa. I, fa cosa d'una setmana, ha sortit totes de cop! Encara estan un punt verdes per menjar-nos-les, però no trigarem a provar-les.

L'albergínia va "viento en popa" florint i produint com el primer dia. L'esparreguera ja descansa, després d'haver-nos ofert una collita minsa (un espàrrec cada quinze dies), ara és limita a fer madurar les llavors i preparar-se per l'any que ve.

La resta de la terrassa està, ara mateix, plena d'herbes aromàtiques. Tres alfàbregues, un parell de juliverts i una planta de menta. Totes tres varietats estan pletòriques a ple estiu. Ideals per anar collint fulles per fer el dinar i deixant l'hort perfumat diàriament.

I els carbassons... bé, ja en parlarem en un moment no tant positiu... ;p




3 comentaris:

  1. Enhorabona pel blog!! Una pregunta, on tens les maduixeres? Jo en tinc a casa en una jardinera com tu i no em fan res... els hi dona el sol desde que surt fins a les 16:00 més o menys.
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina
  2. Hola Marta! ja ho veus a la foto... jo les maduixeres les tinc penjades a la barana de la terrassa i amb més de 8 hores de sol directe al dia, així que no crec que el sol sigui realment un problema sempre que la terra estigui sempre humida. Són molt joves les plantes? jo he trigat un parell de temporades a tenir una collita tant abundant...

    ResponElimina
  3. Hola MARTA, jo també ting un hort urbá, pero...hem costa molt que vagi endevant, ting de tota clase de vitamines, pero els tomaquets em costat de ferse grossos, ara ting carbasos, bueno, les flors, verem, i les maduixeres, es veritat, sols fa que les ting 9 meses, com un embaras,i men fa una cada semana, pero UNA!!Ja veig que tu tambe has trigat dos anys en fer la collita, bueno, ja hem diras que li poses als tomaquets, vale. Tin desde que surt el sol hasta que marxa, toto el día, i estic aLes Corts de Barcelona,capital. moltes gracies!!! m dolors giner de blaya.

    ResponElimina