2 de juny 2012

CARBASSÓ ON FIRE

Amb un mes i mig n'hi ha hagut prou per veure les primeres flors de carbassó i això vol dir que aviat començaran a sortir.

- flors de carbassó-
El cultiu de carbassó, sobre el paper, és bastant complicat ja que és una planta molt exigent en sol, espai, adob... però si aconseguim complir amb les seves necessitats la collita serà molt abundant i altament satisfactòria. Ara bé, un any pot ser excel·lent i plantar-ne l'any següent i no collir-ne cap... dependrà des les condicions que explico a continuació:

- D'entrada hem de saber que és una planta provinent de l'Amèrica del Sud. Això vol dir que necessita un clima gairebé tropical, amb molta calor i moltes hores de sol. Condició imprescindible per plantar-la en un hort.

- És una planta que creix força i necessita molt d'espai per les arrels, uns 80l de terra, és a dir, un recipient gran i bastant fondo. Recomanen uns 50 centímetres entre plantes, tot i que jo les tinc una mica més juntes i creixen bé.

- És molt exigent en l'adob i caldrà anar-ho controlant al llarg del procés. Cal que no li falti de res.

- Però segurament, el més complicat és la fecundació de les flors. Resulta que la majoria de les flors que fa són femenines i això vol dir que costa que coincideixin una femenina i una masculina. Quan trobem el mascle hem d'aprofitat i, com ja he explicat alguna vegada, fer nosaltres d'abelles. És a dir, repassant les flors amb un pinzell suau, si volem assegurar-nos la collita.

A partir d'aquí estar atents als fruit, que s'ha de collir cru i si ens despistem en 3 dies se'ns passa i a buscar la recepta de les flors arrebossades que estan boníssimes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada