12 de maig 2012

UN SANT JORDI MOLT PAGÈS

Aquesta diada de Sant Jordi m'han regalat tres llibres molt interessants que parlen d'horts, plantes aromàtiques culinàries i receptes d'aquelles de l'àvia de tota la vida... Tres obres que us vull recomanar:


El primer es diu "Un hort per ser feliç" del Marc Estévez, editat per Ara Llibres. És una guia pràctica de com cultivar productes de qualitat al balcó de casa, o al jardí o en un hort convencional. Amb bons consells i idees per portar-ho a bon port. Una guia complerta que, per mi, conté una informació que no tenen les altres i que valoro molt: un calendari del pagès adaptat a cada zona climatològica. Especialment útil perquè no és el mateix cultivar a Terrassa que a la Vall d'Aran.




El segon és "Plantes alimentàries del Pirineu Català" de diversos autors i editat per Farell editors i dissenyadors. Explica les diferents espècies de plantes que podem trobar a la nostra muntanya i que podem menjar. Parla de plantes tant diferents com el romaní o el ginebró i de cadascuna d'elles explica on trobar-la, com identificar-la i quins usus pot tenir en la nostra cuina. Però, segurament, el més interessant és que de cada planta ens expliquen una recepta que puguem fer amb ella: He decidit que començaré amb la ratafia!

I per últim, el Corpus del Patrimoni Culinari Català, editat per Edicions La Magrana i creat per l'Institut Català de la Cuina i per diversos autors experts en gastronomia, història o antropologia. L'obra inclou més de 1100 receptes catalanes, que ells han considerat el nostre patrimoni culinari. Encara no m'hi he posat, però les començaré a provar ben aviat!


Ja veieu que tinc feina i propostes per no avorrir-me gens aquesta primavera! Gràcies Teresa, Dolors i Jaume, i Pol!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada