16 de febr. 2011

3, 2, 1,… START!

A mitjans de febrer comença l’activitat intensa a l’hort. L’arribada imminent d’unes temperatures més agradables ens avisa que hem de posar en marxa el planter, i així ho hem fet.

Aquest any he abandonat els pots de iogurt per unes safates específiques de planter. No és molt diferent, però t’estavies la neteja dels pots. A més, m’he inventat un petit hivernacle dins un tupper gran i totalment trasparent que em permetrà deixar el planter a fora encara que les temperatures siguin baixes i, a més, si gela sempre puc agafar la capsa i entrar-la a dins.

Ara per ara he plantat: tomàquet madur, tomàquet de montserrat, meló groc, maduixes del bosc, enciam batavia i enciam de roure. Per assegurar-me el tret, n’he fet 4 de cada i si per casualitat surten totes les llavors i sobreviuen, ja regalaré les plantes que no hi càpiguen al balcó! Ara per ara, l’experiència em diu que se n’aprofita una mica més de la meitat del que plantes. A veure com va aquest any! Apuntar també que, com a novetat respecte l’any passat, he plantat amb fibra de coco i adob orgànic, fins ara ho feia sempre amb terra Compos. Aquest primavera m’asseguro un hort, totalment, ecològic.


També he posat en marxa el romaní. Fa una setmana vaig collir unes branquetes de la muntanya i estic provant de reproduir-les per esqueitx. Les he tingut 3 dies en aigua i ara ja estan plantades. Només cal esperar que arrelin bé.




Però la novetat més important del nostre balcó, és que ja tenim aquí els cucs del compostador. Són cucs vermells de Califòrnia que ens han de permetre reciclar els residus orgànics que produïm i convertir-los en adob per l’hort. Una bona manera de tancar el cicle. Ara mateix n’hi ha 1500, si si, increible però cert. Són discrets, ja que tenen molta sensibilitat a la llum i per tant quan s’obre la tapa s’amaguen corrents. Però n’he enganxat un i us el vull ensenyar…

Us passo també algunes dades curioses:
- Viuen fins a 15 anys
- Tenen entre 5 i 9 centímetres de llarg i 4 milímetres de diàmetre
- Pesen 1 gram
- I són hermafrodites. Doblen la població cada 3 o 4 mesos

Això sí que és una gran aventura!!

2 comentaris:

  1. A veure si podem tastar una amanida d'enciams i tomàquet i ves alerta amb els cucs no sigui que...bé, deixe-m'ho córrer perquè se m'acudeixen imatges de pel·lícula de ciència ficció.
    Nuri

    ResponElimina
  2. Jo tambe faig el planter en safates i es mol mes comode que amb pots de iogurt. espero que et vaigi be l´hort!

    ResponElimina