15 de març 2011

CALÇOTADA URBANA

Ja són aquí… Després de quatre mesos pendents del repte d’aquest hivern, ja hem collit els primers calçots del nostre balcó. No sabíem ben bé com cuidar-los, però pel que sembla ens n’hem sortit força bé.

L’aventura va anar més o menys així: Vam comprar cebes de calçots i les vam plantar, el mes d’octubre, a 10 centímetres sota terra, i tallades per la part superior. Les vam cobrir de terra i vam deixar que anessin fent. Unes setmanes més tard les fulles començaven a sobresortir del test i va arribar el moment de calçar-los. En un programa de televisió van explicar que les ampolles d’aigua de litre i mig obertes pels dos costats servirien per solucionar el problema de calçar en un test petit i sense gaire espai. Així que ho vam probar. La resta ho ha fet el fred i l’aigua i,… ja tenim calçots i estan molt bons!

Si ara hagués de tornar-ho a fer, segurament els calçaria amb una garrafa de plàstic enlloc d’una ampolla petita, perquè, tot i que l’ampolla ha fet la seva funció, els calçots han quedat molt estrets, cosa que em fa pensar que no tenien espai suficient per créixer més. En tot cas, fins el proper hivern no podré fer la prova amb un “calçador” més ample.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada