21 d’abr. 2012

ABRIL TRONAT, BON ANY ASSEGURAT

- escarola després de les pluges -
Fa més de 15 dies que plou. No d'aquelles pluges seguides que no et deixen respirar, però sí d'aquelles tempestes de primavera que ara plou, ara no, ara més, ara quatre gotes... Pluges que fan mandra quan vols fer coses i que t'impedeixen preparar la primavera. Però pluges que són molt beneficioses pel què tenim plantat. I que, entre tro i tro ens deixen clarianes per anar fent.

Doncs aquesta aigua que cau és la millor pels nostres cultius, i us ho dic per pròpia experiència. Qualsevol horticultor amb alguna temporada d'experiència haurà vist el canvi que fan les hortalisses després d'uns dies de pluja: creixen de cop i intensifiquen el seu color. És increïble.

De fet, només es tracta d'aigua realment natural, sense tractar, sense clor, sense calç i amb moltes sals minerals que aporten nutrients a les nostres plantes.

- fongs a les fulles d'alfàbrega -
Si teniu espai, us recomano que intenteu guardar-la els dies que plou i aprofiteu per regar amb aquesta aigua tots els dies que pugueu. El vostre hort us ho agrairà.

Però aquestes mateixes pluges que tant bé van, també tenen la seva part negativa: generen humitat a l'ambient i afavoreixen, si a més fa calor, l'aparició de fongs a les fulles de les plantes. Cal estar atent! Jo, en quant deixa de ploure, ruixo les fulles amb infusió de pell de ceba per prevenir-los, tot i que com es veu a la imatge, no sempre arribo a temps...  I compte amb els cargols!



Ara bé, com diu el refrany... ABRIL TRONAT, BON ANY ASSEGURAT! A disfrutar!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada