6 d’ag. 2011

HORT 2.0

L'aventura de l'hort ha resultat també una aventura mediàtica. Gràcies a aquest hort i a les ganes de fer-ne un seguiment en format diari que em permetés explicar les coses que m'anaven passant he après a portar un blog. Però ara, amb els temps que corren, un blog no és suficient, cal convertir-se en un hort 2.0

Així doncs ja podeu seguir l'aventura de l'hort a Facebook (escriviu-ho al buscador i premeu m'agrada) i a Twitter @aventurahort. També podeu compartir els posts que més us agradin a les vostres xarxes socials prement els links des del blog (sota de cada text).

I aprofitant que parlem d'horts digitals, fa temps que volia parlar dels meus referents a la xarxa. És cert que vaig començar instruint-me a partir dels llibres, sobretot del de l'Hort Urbà i la col·lecció del del Mariano Bueno, però els llibres no et responen quan tens un dubte. En això les xarxes socials, les pàgines web i els blogs són de gran ajuda.

Hi ha dues webs essencials per portar a bon port un hort urbà: la primera d'elles és http://www.horturba.com . És la versió web del llibre que he citat anteriorment i, si bé és cert, que no l'actualitzen a nivell d'informació, sí que és molt pràctica pels que comencen i aporta nocions bàsiques del conreu en general. Com a aspectes positius destacaré l'agenda de cursos dedicats als horts i la botiga virtual, molt completa i fàcil d'usar. Tenen versió Facebook.

Però com he comentat és una web molt encarada als principiants i, quan ja has trasplantat les llavors i tens algun problema se't queda petita. Aquí és on entra en joc http://www.macetohuerto.com/ (també existeix el blog i el twitter). És un fòrum on pots plantejar tots els dubtes que tinguis, penjar-hi fotografies i comunicar-te amb altres horticultors. La web la porten experts que t'ajuden amb els seus coneixements.

De blogs com aquest que expliquen aventures i desventures de petits pagesos urbans com jo n'hi ha moltíssims. N'hi ha prou de posar hort al buscador i ja ho veureu. En tot cas, jo en destacaré un que em sembla particularment interessant. És més aviat professional i conté moltíssima informació necessària de tots els temes relacionats amb els horts: http://picaronabloc.blogspot.com/

I per acabar, la meva última inclusió a la modernitat, el Twitter. A banda d' @aventurahort podeu seguir hashtags interessants com #huertourbano #macetohuerto #horturba #ecologico o #verde

2 comentaris:

  1. Hola!!!
    Acabo de descobrir el teu blog i el teu hort gràcies al Twitter. Amb el teu permís, vaig a fer una mica la tafanera pel teu hortet.

    Per cert, gràcies per mencionar-me però el meu bloc no té res de professional, sóc una afeccionada com tu.

    Sort!!!

    ResponElimina
  2. Ostres, doncs si no t'hi dediques em trec el barret! Ets una crack! Tan de bo algun dia en pugui saber tant com tu! Enhorabona per un blog excel·lent!

    anna

    ResponElimina