7 d’ag. 2011

FLORS GROGUES

Ara que per fi hem deixat enrere les pluges d'aquest mes de juliol i ha tornat la calor intensa, les plantes han fet un canvi radical, fan més bona cara i comencen a produir sense parar. A la maduixera, que fa mesos que treu maduixes continuament, se li afegeix ara el cogombre i el meló.

Des que vam collir el primer cogombre, al juny, la planta s'havia apagat, segurament a causa de la baixada de temperatures d'aquests dies. De fet ja començàvem a pensar que no tornaria a produir i que el balanç de l'estiu seria escàs. Però ens equivocàvem: de cop ha començat a florir de nou i ara mateix hi ha 5 petits cogobres empentant flors i creixent sense parar. Pels que som de ciutat, i poques vegades hem vist un cogombre recent collit, resulta sorprenent veure que tot ell està recobert d'unes punxetes que molesten quan l'agafes, suposo que per protegir-se dels depredadors. Unes punxetes que cauen si rocen amb alguna cosa i que, per tant, quan els comprem a la fruiteria ja no existeixen. Si tot va bé menjarem cogombre en un parell de setmanes.

El meló sí que ha estat una veritable sorpresa. Ja fa un mes i mig que va fent unes boniques flors grogues (molt semblants a les del cogombre o el carbassó) que s'acabaven assecant i caient sense arribar a fecundar-se i per tant sense fer néixer cap meló. Aquest matí però, passant revista al balcó he descobert el que sembla un mini-meló a punt per començar a "engreixar-se". És de la varietat de meló francès, el rodó i taronja. Encara no n'estic segura que hi sigui per tant esperaré uns dies a cantar victòria... mireu la foto, què en penseu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada