22 de nov. 2010

FORATS...

Tot anava bé. Les hortalisses d'hivern creixien al seu ritme, lent, però avançant mica en mica. Cap problema i sobretot... cap plaga. Però Murphi ha decidit posar-s'hi i se n'ha sortit. Fa un parell de setmanes algunes fulles de les maduixeres i uns dies després dels pèsols van aparèixer foradades. Alguna cosa se les està menjant mica en mica, i no sé ni qui, ni com, ni quan, ni per què.
Llegint he descobert diverses opcions:

1. Ocells. No em sona haver-ne vist cap pel balcó, però tampoc sóc a casa tot el dia.

2. Abelles. Segons els fòrums d'agricultura, és una de les principals opcions. Es veu que són unes abelles petitones que s'alimenten de les fulles de les hortalisses.

3. Cargols. És l'única opció que sé descartar, ja que si fós culpa dels cargols es veurien les babes que aquests entranyables animalos deixarien sobre les fulles.

4. Erugues. Opció bantant probable, si no fós perquè no he estat capaç de veure'n cap. Podrien estar amagades sota terra i que no sortissin a la superfície?

5. I si fós un fong? no ho sé, no ho veig clar...

En resum, que haurè de prevenir i eliminar les fulles afectades i examinar bé el terreny, tot desitjant que no passi de quatre FORATS...

3 comentaris:

  1. Hola, a mi esto no me ha pasado, pero a mi hermana sí, y este verano se quedó sin pimientos, le pasaba lo mismo que a ti. Yo busqué información y llegué a la conclusión de que eran orugas. Y ¿sabes porque no las ves? Porque se esconden en la tierra y salen por la noche. Yo no me lo podia creer. Así que mi hermana compró un producto contra las orugas, y se solucionó el tema. Ojala te ayude mi experiencia.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias Yolanda, lo probaré y ya te cuento!

    ResponElimina
  3. Hola Ana,
    Nosaltres hem tingut el mateix problema i efectivament eran erugues. Has de fixar-te molt be a sota de les fulles perque son del mateix color i passen desarpercebudes.
    el nostre blog tenim fotos amb fulles menjades per orugues igual que les teves. http://www.pugemalhort.blogspot.com/

    ResponElimina