1 de jul. 2010

TOMÀQUETS I TOMAQUERES



Les tomaqueres s'han convertit en molt poc temps en la joia de la corona del nostre hort i, sens dubte, amb l'hortalissa que ens fa més il·lusió collir i menjar. La llavor la vam sembrar, en planter, a principis de maig, a dins de casa i amb totes les atencions possibles. En vam plantar de dues varietats, tomàquet madur i tomàquet de Montserrat. Per cer sincera, no créiem gaire en la possibilitat de menjar tomàquets cultivats al nostre balcó. D'una banda perquè tots els llibres diuen que necessiten moltes hores de sol (cosa que no tenim), per l'altra, és una planta delicada i nosaltres som una mica desastres.

Però hem estat de sort i dos mesos més tard ja tenim 5 tomàquets en creixement (4 de madurs i 1 de Montserrat). Les plagues diverses ens han respectat (només algun pugó que ens hem afanyat a eliminar). Així doncs, en un parell de setmanes podrem començar a acompanyar els enciams (que ja mesos que en produim) amb uns tomàquets, esperem, que deliciosos.

Des d'aquí aprofito per agrair un consell que vaig treure d'un llibre d'horticultura: ajudar a fertilitzar les flors de la tomaquera. S'ha d'ajudar a les poques abelles que hi ha a la ciutat a fer la seva feina. Però com? el truc es basa en agafar un pinzell i anar "pintant" les flors, de manera que traslladem el pol·len d'una flor a l'altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada