2 de jul. 2010

Mmmm... MADUIXES




Les maduixes són, juntament amb els enciams, la planta més productiva del nostre hort. Ara mateix tenim en una jardinera 3 palantes de fresons i una de maduixes del bosc. De fresons, ara per ara, n'hem menjat 4, ja que només una de les 3 plantes ha arribat a florir i fer fruit. Les altres van creixent, però encara els hi falta per arribar a produir. Aixó sí, els fresons que vam collir eren molt dolços. Dignes d'unes bones postres. Les maduixes del bosc no paren de créixer. Cada 15 dies tenim una collita d'entre 5 i 7 maduixetes, com sempre boníssimes!

Les plantes les tenim al balcó des de l'hivern passat i han anat passant per totes les etapes. Des de ser unes petites fulletes, a semblar que havien mort, a quedar cobertes per la gran nevada fins a resorgir amb la primavera. I en totes aquestes peripècies només hi ha hagut una baixa, una planta de maduixes del bosc que quan la vam trasplantar ja tenia una mena de fong que cobria de blanc totes les maduixes. No hem estat capaços d'identificar-lo i tampoc ens atrevíem a menjar-nos el fruit i al final la vam sacrificar.

Ara però, la fresonera més madura ha començat a rebrotar i a fer esquetxos, de manera que per la propera primavera, si ho sabem fer bé, tindrem algunes fresoneres més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada