9 de juny 2012

PRIMER CONTACTE AMB ELS TOMÀQUETS CHERRY

- cherrys madurant -
No estava en el plantejament d'aquest any, perquè sempre he pensat que era un cultiu "menor" i que preferia uns tomàquets grans i més gustosos. Però la vista i la il·lusió em va trair en un passeig per un centre de jardineria. Vaig veure aquells tomaquets verds i petits amb ganes de créixer i el certificat d'ecològic i els vaig comprar. 

D'això en fa una mica més d'un mes i ja he fet la primera collita, bastant abundant, per cert. I és que he descobert que és un cultiu molt fàcil i gratificant. D'aquells que difícilment et donen un disgust. Sempre funciona i són bons, dels que exploten quan els mossegues.

Llegeixo que si vols fer el cultiu des de la llavor els has de plantar a principis d'abril en planter protegit i trasplantar-los quan ja no hi hagi risc de glaçades. Deixar-los en un lloc ben solejat i dos mesos després els pots començar a collir. Cal dir que un cop fora de la planta no aguanten gaire així que el millor agafar-los just abans de menjar!

- la primera collita -
Pel cultiu és important tenir un substrat ben adobat amb bons nivells de fòsfor, força hores de sol directe i anar podant la planta perquè quedi ben airejada. Un tutor perquè és pugui enfilar és ideal tot i que no imprescindible, n'he vist que pengen fora del test. La mosca blanca i les erugues són els possibles depredadors, tot i que jo no n'he tingut i tinc la sensació que és una planta més robusta que la resta de tomaqueres tamany "natural", però aquesta valoració la deixo pels experts!




2 comentaris:

  1. no se si el blog esta en catalán pero quienes no lo hablamos se podría transcribir en español seria muy útil para quienes estamos fuera de España, muchas gracias y las fotografías que se ven son muy estimulantes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Utiliza Google Translate. Si entras en el siguiente enlace verás esta misma página en Español:
      http://translate.google.com/translate?hl=ca&sl=ca&tl=es&u=http%3A%2F%2Flaventuradelhort.blogspot.com.es%2F2012%2F06%2Fprimer-contacte-amb-els-tomaquets.htmlhttp%3A%2F%2Flaventuradelhort.blogspot.com.es%2F2012%2F06%2Fprimer-contacte-amb-els-tomaquets.html

      Elimina