18 de des. 2011

UNA ESTRANYA TEMPORADA DE BOLETS

Aquesta ha estat la temporada més estranya que recordo pel que fa a bolets. No en sé gaire ni tinc molta experiència com a boletaire, però la suficient per saber que aquest no ha estat un bon any. La primera collita la vam fer al juny i va ser de Cama-secs (Correjoles o Carreretes). És l'única sortida que vam trobar el que tocava: cama-secs als prats assolellats de la Cerdanya.


Les intenses pluges de finals de juliol i la bona temperatura del mes d'agost (suau i sense extrema calor) van permetre que a les parts altes del Pirineu apareguessin gran quantitat de Rovellons. Aquesta ha estat la nostra millor collita d'aquest 2011. Va ser a mitjans d'agost al Ripollès, per damunt dels 1800m.
A partir d'aquest moment tot va anar de cap a caiguda. Ja no ha plogut més i s'ha estroncat la temporada de bolets abans de començar, com a mínim al Pirineu. Aquesta cistella amb Rossinyols la vam collir entre quatre persones a mitjans de setembre. A les 6 de la tarda, després de voltar tot un dia per diferents boscos de la Cerdanya i no trobar absolutament res. Estaven bons, per això...



La tardor no ha donat gaire més de si. Els boscos estan secs i al Pirineu ja fa massa fred. Ara bé, entrat el desembre encara hi ha temps per l'esperança, les temperatures càlides per l'època en què estem fan que als boscos litorals s'allargui la temporada i sinó us ho creieu mireu quins Ous de Reig han trobat a Collserola. Aquest Nadal tots a buscar bolets!

2 comentaris:

  1. No us desanimeu. Potser encara en queden uns quants per trobar.
    Una abraçada Anna!

    ResponElimina
  2. Em sembla que deixarem els bolets per l'any que ve i ara començarem a fer sortidetes a la neu! Bon nadal!

    ResponElimina