9 d’oct. 2011

MARXEM DE VACANCES, COM REGUEM?

Durant les vacances de l'any passat vam marxar fora poc més d'una setmana, per tant, el reg de l'hort no va ser un problema. Més aviat vam confiar en la família perquè ens vingués a regar cada tres o quarte dies. Aquest any però, hem decidit buscar alguna solució que donés descans als parents. Vam mirar més d'una opció i vam descartar el reg automàtic, ja que l'hort és molt petit per fer-hi tanta inversió. Al final ens vam decantar per provar aquestes puntes que veieu a la foto.

Tenen forma de con i són de ceràmica. A l'extrem més ample tenen una rosca que encaixa amb les ampolles de plàstic de begudes, i aquesta és justament la seva font d'aigua. Es tracta d'omplir l'ampolla d'aigua (diu les instruccions que amb una ampolla de 2 lites en tens per 10 dies) i posar-li el con com a tap. Aquesta punta es posa cap per avall clavada a la terra del test. El seu funcionament és senzill: els poros de la ceràmica van deixant passar l'aigua mica en mica i mantenen la humitat de la terra.

L'ideal és posar entre dos i tres ampolles per cada test d'un metre. Tot i que depèn de l'aigua que necessiti la planta. Jo ho vaig comprar en un gran centre comercial de jardineria i un paquet de quatre puntes de ceràmica em va costar al voltant dels 10 euros, per tant i tenint en compte que ho pots guardar d'un any per l'altre, és un sistema força assequible.

Només ho he provat durant una setmana, però la veritat és que quan vam tornar la terra estava humida i les plantes perfectament hidratades. No sé si és veritat que aguantaria més de dues setmanes, però a mi m'ha anat prou bé.

4 comentaris:

  1. Ep, aquest truc me l'hauràs d'explicar amb més calma perquè quan marxo de vacances sempre se'm moren una o dues plantes. ;)

    ResponElimina
  2. i tant, ja t'ho explicaré i veuràs que bé que va!!

    ResponElimina
  3. Un altre sistema rustic és amb una tela de cotó i cigrons o pedres entre el cotó i el forat de 2mm. Jo ho provar aquest cop durant 4 dies.

    ResponElimina
  4. Un altre sistema rustic és amb una tela de cotó i cigrons o pedres entre el cotó i el forat de 2mm. Jo ho provar aquest cop durant 4 dies.

    ResponElimina