16 de juny 2011

MADUIXES 2011

Per segon any consecutiu les maduixes s'han convertit en el primer fruit de la temporada d'estiu. Això no és estrany si tenim en compte que les maduixeres són una planta que es manté en vida tot l'any, de manera que no cal plantar-la cada primavera i, per tant, esperar que creixi el suficient com per fer fruit. De fet és una planta molt productiva i eficaç i, sobre tot, molt robusta. Nosaltres vam començar amb un parell d'esquetxos que em van regalar. El primer any, com que només en teníem dos, vam recollir quatre maduixes. Aquest any, en una primera tirada, ja n'hem menjat unes 25 en 11 plantes. I això promet...

El millor de les maduixeres, a nivell de conreu, és el cicle de la planta i la seva durabilitat. Quan s'acaba l'estiu de seguida canvia les maduixes per unes tiges llargues que arrelen sempre que troben terra fèrtil i d'allà en surten noves maduixeres. D'aquesta manera en només una temporada vam multiplicar per 12 el número de plantes que teníem al balcó.

El cilce continua amb l'arribada del fred. És llavors quan perden les fulles i sembla que moren, però no hem de desesperar perquè amb els primers rajos primaverals comencen a florir i de seguida tenim maduixes vermelles i dolces per postres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada