7 de gen. 2011

ELS REIS ENS HAN PORTAT UN VERMICOMPOSTADOR!

Quina sorpresa ens vam endur quan entre els regals que van portar els Reis va aparèixer un compostador! La veritat és que ja feia temps que m'ho mirava, però no m'havia atrevit a fer el pas. Sempre he pensat que faria olors i que no seria agradable, però tots els llibres diuen que si ho faig bé no passarà. Així que,... els Reis han triat per mi i aquí el tenim!

Els compostadors són caixes que d'una manera o altra converteixen la matèria orgànica en adob i, per tant, són una manera casolana d'aconseguir hummus per alimentar les plantes i els conreus de l'hort. En certa manera és l'últim procés per tancar el cicle de l'hort: terra-llavor-planta-fruit-panxa-restes de fruit-compost-terra-llavor-planta...

De compostadors n'hi ha de dos tipus, els orgànics i els vermicompostador. Els primers, transformen la matèria orgànica en compost a partir de bacteris dels propis residus. Els segons (el que tenim nosaltres), ho fan utilitzant un tipus de cucs de terra que es mengen els residus i els transformen en adob.

Encara estem en procés d'estudiar com ho hem de fer exactament: on posar-lo, què hi podem tirar i què no, com saber quan està a punt l'adob... però el posarem en marxa i ja ho anirem descobrint!

1 comentari:

  1. Quin regal tant bo! Nosaltres fa temps que en tenim un i em vist que es més fàcil del que sembla, no fa gens d'olors, només cal vigilar amb les mosquetes.
    Molta sort!!!

    ResponElimina