8 d’abr. 2012

LES PRIMERES FLORS: MADUIXES

- Flors de maduixera -
Aquesta setmana ha estat per mi l'inici de la temporada bona de l'hort! No només he plantat les tomaqueres i el carbassó i he anat preparant la resta de jardineres, sinó que, a més, he pogut observar les primeres flors de l'any! Aquestes flors blanques són de maduixera i em porten la bona notícia que, per quart any consecutiu, les plantes de la maduixera han sobreviscut. M'atreviria a dir que són les més veteranes de la terrassa.


Pels que esteu començant a aficionar-vos a l'horticultura us recomano plantar maduixes. Són molt fàcils de cultivar, només necessiten bona terra i humitat constant. No són gaire exigents amb el sol i són molt agraïdes. Si compreu planter ja fet veureu que en pocs dies comencen a florir i no us n'adonareu i ja tindreu maduixes! A més, si va fent calor en podreu menjar ben bé fins l'octubre.


- Estolons de maduixera -
També és molt fàcil que es reprodueixin i en poques plantes d'inici podeu acabar amb una bona ració de maduixes. I a més, ho fan soles. En algun moment del cicle de la planta (no ho sé situar en el temps) surten de la base uns estolons que van creixent i, quan troben terra, arrelen i neix una nova planta. Només posant un test al costat del que teniu les maduixes de seguida duplicareu la quantitat de plantes. Aquesta foto que he tret del blog de "Picarona i el seu hortet" es veu molt bé aquest procediment que us estic explicant.

Animeu-vos a provar-ho i ja m'explicareu si val la pena ;p

3 comentaris:

  1. Hola!!
    Tinc una maduixera de fa pocs dies, ja fa maduixes però he observat que algunes fulles de la planta sembla com si s'assequessin, la punta de la fulla sobretot. És per culpa de regar-la malament o una malaltia?? o és part del cicle?? Observo que en la foto superior de la maduixera hi ha alguna fulla amb el mateix aspecte.
    Gràcies!!!

    ResponElimina
  2. Hola! A mi em pasa el mateix! la punta d'algunes fulles es posan marronós... Potser això és normal en el maduixer...

    ResponElimina
  3. Bones, la veritat és que no sé perquè passa. Jo sempre he pensar que és algun fong, ja que ho associo sempre a primavera o tardor. Jo quan veig una fulla que comença a assecar-se la tallo d'arrel i llestos! de moment no he vist mai afectada cap maduixa ni cap maduixera...

    ResponElimina